top of page
Buscar
  • inmoselfdesign

Truc o tracte

Ves amb compte amb el tipus d'interès de la teva hipoteca!No caiguis en trucs o trampes amb els bancs i aprèn amb nosaltres els diferents tipus d'hipoteques per saber quin et beneficia més i quin és el més adequat per a tu.


Si mai no has sol·licitat una hipoteca o estàs pensant fer-ne una, potser no saps com es calcula o els tipus d'hipoteques i les seves diferències, però no et preocupis, des d'Inmoself t'explicarem què necessites saber.


Hi ha tres tipus d'interès a la teva hipoteca: fix, variable o mixt. Però abans de començar a explicar cadascun d'aquests tipus d'interès, us explicarem com es calcula l'interès.


Tenim dos valors oficials establerts pel Banc d'Espanya, el TIN [Tipus d'Interès Nominal] i el TAE [Taxa Anual Equivalent].


Mentre que el TIN o tipus d'interès nominal és el cost fix acordat amb l'entitat financera com a concepte de pagament pels diners prestats. La TAE o Taxa Anual Equivalent és un percentatge anual emprat per comparar el cost efectiu de dos o més préstecs i inclou les comissions bancàries, el termini de l'operació i el mateix TIN del crèdit que sol·licitarem.


Pel que es pot resumir a:

  • TIN: És el percentatge de comissió que et cobren pel que demanis (si demanes 100€ i el TIN és del 10%, hauràs de tornar 110€).

  • TAE: És una taxa que et cobren que varia depenent de la quantitat que demanis, del banc, entre d'altres coses.


La TAE es pot considerar la despesa REAL, ja que inclou el TIN, el termini de l'operació, les despeses i les comissions. En conclusió, si volem prendre una decisió financera és millor fixar-se a la TAE.Ara que ja comprenem les bases dels interessos a l'hora de demanar una hipoteca, toca explicar els tipus d'interessos d'hipoteques: fix, variable o mixt. Entendre aquests conceptes és molt més senzill que els anteriors, ja que el mateix nom ens indica la informació més rellevant.


Com el nom indica, una hipoteca d'interès fix és la que es manté idèntica al llarg de tota la vida del préstec perquè no es basa en cap índex de referència que pugui variar en el temps. És un percentatge pactat per endavant i que no canvia, amb independència del que passi amb els tipus d'interès al mercat.


Una hipoteca d'interès variable és tot al contrari, el pagament variarà amb els anys i per fer aquest càlcul es pren com a índex de referència l'euríbor. És a dir, que si ja escollim o triarem una hipoteca amb interès variable, el valor dels interessos baixarà si l'índex de l'Euríbor baixa o pujarà si aquest també puja.


Ara bé, on deixa tot això a les hipoteques mixtes? Si us dic que combina els dos tipus d'interès hipotecari anteriors potser no sàpigues a què ens referim. Els combina de la manera següent:

  • S'hi aplica el tipus d'interès fix durant un temps determinat (pactat per endavant).

  • Passat aquest temps, s'aplica el tipus variable (un valor diferencial fix al qual se suma el valor segons el tipus de referència, l'euríbor a la majoria).En conclusió: Si voleu assegurar-vos del que pagareu, us recomanem una hipoteca d'interès fix. Si vols pagar menys però amb riscos et recomanem una hipoteca variable i si vols alguna cosa intermedi et recomanem la hipoteca mixta.Pots comprovar la teva hipoteca amb la nostra eina gratuïta a la pàgina web clicant aquí: [enllaç]
Vols més consells, notícies o estar al dia de temes relacionats del sector immobiliari? No et perdis cap actualització!

0 visualizaciones0 comentarios
bottom of page